Acélszelemen

A „Z”, „C” és „Σ” -szelvények hidegen hengerelt tüzihorganyzott acéllemezből készülnek , S350 GD minőségben. Csekély súlyuknak, a széles szelvényméret választéknak, a tetszőleges hossznak és a rövid gyártási határidőnek köszönhetően könnyűgerenda választékunk megfelel a kor igényeinek és elvárásainak egyaránt. Merevségüknek és szilárdságuknak köszönhetően széleskörűen felhasználhatók a tartószerkezetekben.

 

.

Furatkiosztás (furatképek)

A „Z”, „C” és „Σ” -szelvények szerelési furatokkal is készíthetők, ez megkönnyíti a csavarokkal és szegecsekkel végzett szerelést. Tekintettel a szerkezet későbbi szétszerelésének és újbóli felhasználásának a lehetőségére, ajánlatos csavarkötéseket használni.

Gyártási profil

A „Z”, „C” és „Σ” -szelvények magassága 100-300 mm között, a gyártáshoz felhasznált acélszalag vastagsága pedig 1,00-3,00 mm között változhat. A műszaki paraméterek ilyen széles változatossága biztosítja mind az egyéni, mind pedig az intézményi beruházók igényeinek kielégítését. Katalógus formájában elérhető szilárdsági táblázatok jelentősen megkönnyítik minden beruházásnál a tervezési folyamatot.

A „Z” gerendák az eltérő szélességű felső és alsó övlemezének köszönhetően, folytatólagos többtámaszú tartóként alkalmazva, összeforgathatók tehát külön toldó elem nem kell. Előírás viszont, hogy az összeforgatás mindig alátámasztáson történjen.

Z-szelvény keresztmetszeti tényezői

A tervezők számára kidolgozott, a keresztmetszeti tényezőket és a szelvények terhelhetőségét tartalmazó táblázatok lehetővé teszik a szükséges keresztmetszet gyors megválasztását a megadott fesztávolságok, a szelvények és merevítések közötti távolságok és a maximális terhelések függvényében, a használati feltételek megőrzése mellett.

szelemen

Hogyan daraboljuk

icon

Mire figyeljünk oda, ha szelement akarunk vágni

A könnyűgerenda vágása egyenes vonalban vágó fűrésszel ajánlott. Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl: sarokköszörű) használata a vágáshoz.

Hogyan tároljuk

...ha a kiszállítást követően nem kerül beépítésre?
A könnyűgerenda tárolásakor ügyelni kell, hogy a könnyűgerenda szálak ne sérüljenek.
A könnyűgerendát óvni kell a tárolás közben a csapadéktól és a nedvességtől.
Az anyagot tilos tárolni, ha nedves vagy vizes.
A javasolt legkisebb távolság a tárolt könnyűgerendának a talajtól 200 mm, hogy a tároló helyiségbe kerülő víz ne tudja átáztatni.
A csomagolatlan anyagot a lehető leghamarabb be kell építeni. A tárolás közben biztosítani kell az anyag védelmét az átázástól, nedvességtől, más kémiai anyag szivárgásától vagy fizikai sérülésektől.
A kiszállított könnyűgerendát fedett, száraz és jól szellőző helyen kell tárolni, védve a hirtelen hőmérséklet változástól, ezzel kivédve a páralecsapódást.
A könnyűgerenda nem tárolható sugárzó hő, vagy korrozív anyagok közelében, illetve azokkal érintkezve.
A könnyűgerenda nem érintkezhet rézzel, vagy rézből készült, illetve rézzel bevont anyagokkal, nedves betonnal, talajjal, vagy agresszív anyagokkal (sav, mész, habarcs stb.).
A könnyűgerendákat a szállítást követő 6 hónapon belül a felhasználási helyükre be kell építeni.
feher rozsda

A fehér rozsda kialakulása a helytelen tárolás miatt

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.